Tombada als tribunals la imposició de cribratges recurrents sobre treballadors i usuaris no-vacunats de residències

by Redacció

Aquesta setmana s’ha conegut la sentència del Tribunal Superior de Justícia d’Astúries per la qual s’estima el recurs interposat per l’Asociación Liberum contra el protocol d’actuació contra la Covid-19 a les residències del Principat.

L’entitat demandant impugnà les mesures aprovades per la Conselleria de Drets i Benestar de l’executiu autonòmic, que fixaven l’obligatorietat sobre treballadors i residents no-vacunats de sotmetre’s dos cops per setmana a proves diagnòstiques.

Tanmateix, el protocol imposava un aïllament preventiu durant un període mínim de 14 dies a nous ingressos, en el cas que no comptessin amb la pauta completa de vacunació. Aquests usuaris també veien dràsticament restringit l’accés a permisos de sortida del centre.

La Sala Contenciosa Administrativa del TSJ d’Astúries considera que la decisió de les autoritats del Principat vulnera els drets fonamentals a la intimitat i a la lliure circulació dels afectats. 

Alhora, tant els cribratges constants com l’adopció d’un tractament diferenciat en funció de l’estat de vacunació, foren discriminatoris. En conseqüència, n’ha decretat la nul·litat.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM