Un congressista nord-americà exigeix Bill Gates que expliqui per què està comprant massivament sòl agrícola

by Redacció

La recent adquisició de 850 hectàrees de terreny de cultiu de patates a Dakota del Nord per part d’una societat vinculada a Bill Gates va suscitar una forta oposició entre els habitants de la zona. La polseguera aixecada i la pressió popular obligaren el fiscal general d’aquest estat nord-americà a obrir-ne una investigació.

No som davant d’una operació aïllada. Els darrers temps el cofundador de Microsoft ha intensificat la compra de grans quantitats de terres agrícoles arreu dels Estats Units. La seva obstinació pel sector agrícola l’ha portat a convertir-se en el propietari privat de sòl productiu més gran del país.

D’acord amb Land Report 100, Gates posseeix gairebé 109.000 hectàrees de terres de cultiu repartides en fins a 19 estats nord-americans. El multimilionari se serveix de corporacions interposades a l’hora d’executar les inversions. En el cas de Dakota del Nord, la transacció va fer-se a nom de Red River Trust, tal com recollia AgWeek el passat mes de juny.

Atesa la maniobra a gran escala del magnat per a apropiar-se discretament de grans extensions de terra agrícola, el congressista de Dakota del Sud, Dusty Johnson, n’ha exigit explicacions. En aquest sentit, ha formulat una petició per escrit al president del Comitè d’Agricultura de la Cambra de Representants perquè faci comparèixer Gates.

El republicà considera que la magnitud que representa la superfície adquirida pel “filantrop” no pot ser obviada ni pels legisladors ni pel Departament d’Agricultura dels Estats Units. A les missives enviades, Johnson recorda que Bill Gates està impulsant, al mateix temps, una transició alimentària que culmini en un consum de carn 100% sintètica.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM