El regulador nord-americà va autoritzar la vacuna per a menors de 5 anys basant-se en dades falses

by Redacció

Transcorregut un mes d’ençà que l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA) i els Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC) dels Estats Units validessin l’ús d’emergència de la vacuna de la Covid-19 per a menors de 5 anys, s’ha conegut que la decisió s’adoptà a partir d’informació significativament inexacta.

Durant la transcendental reunió celebrava el passat 17 de juny, el grup assessor de l’FDA justificà la necessitat de rebaixar el llindar mínim en l’edat de vacunació emparant-se en una recerca britànica publicada a medRxiv poques setmanes abans. Es dona el cas que l’estudi es trobava aleshores en una versió preliminar i presentava dades distorsionades sobre l’afectació de la Covid-19 en infants.

La versió revisada de l’article veuria la llum un cop ja s’havia aprovat als Estats Units la vacuna en pacients a partir dels 6 mesos. A la revisió es qüestionaren diverses de les conclusions recollides a la publicació original. La versió preprint, fonamental en la deliberació, exagerava notablement la incidència de la malaltia en nens i adolescents.

Amb tot, es donà llum verda a la proposta sobre la base d’arguments enganyosos. El portal covid-georgia.com destaca les principals deficiències estadístiques presentades que, entre d’altres, inflaven en un 25% la mortalitat infantil atribuïble al coronavirus.

D’aquesta manera, els nadons nord-americans poden ser vacunats en virtut d’informació fraudulenta. Les autoritats donaren per bones xifres errònies mentre ignoraven deliberadament els resultats dels assajos de la mateixa Pfizer, que desaconsellaven vacunar els nadons.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM