La Justícia dóna 10 dies al Ministeri de Sanitat espanyol perquè lliuri els contractes secrets sobre vacunes subscrits amb la Big Pharma

by Redacció

Aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha dictat interlocutòria per la qual acorda requerir el Ministeri de Sanitat perquè aporti documentació rellevant respecte del procés de vacunació contra la Covid-19 dut a terme a l’Estat.

La resolució forma part del procediment judicial que es deriva del recurs contenciós-administratiu de protecció de drets fonamentals, interposat per l’Asociación Liberum, juntament amb mig miler de ciutadans.

D’aquesta manera, el tribunal estima la petició dels demandants i exigirà el govern espanyol, per mitjà d’ofici, el lliurament del conjunt de la documentació sol·licitada en el recurs, en el termini de deu dies.

Tal com recull la nota de premsa emesa per Liberum, l’executiu de Pedro Sánchez haurà d’aportar al procediment els contractes subscrits entre les autoritats espanyoles i europees i les farmacèutiques Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen.

Tanmateix, s’inclouen també els estudis sobre efectivitat vacunal de què disposa el Consell Interterritorial de Salut i, finalment, el recompte de casos d’episodis d’efectes adversos registrats a les Illes.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM