Amnistia Internacional acaba reconeixent l’ús d’escuts humans per part de les forces ucraïneses

by Redacció

L’abundant nombre d’evidències observades sobre el terreny, ha motivat la publicació d’un dur informe d’Amnistia Internacional respecte les controvertides tàctiques militars dutes a terme els últims mesos per les tropes ucraïneses.

Si bé l’objectiu de delegació enviada per l’entitat a la zona de conflicte era investigar els presumptes crims de guerra comesos per l’exèrcit rus, s’hi han acabat revelant les atrocitats perpetrades pels qui combaten sota les ordres de Kíev.

D’aquesta manera, Amnistia Internacional, gens sospitosa de simpatitzar amb Moscou, atribueix al bàndol ucraïnès violacions sistemàtiques del dret internacional humanitari. El gruix del document exposa diferents modalitats en l’ús d'”escuts humans”.

Mitjançant entrevistes a víctimes i testimonis, així com l’anàlisi del conjunt d’indicis recopilats, els autors de l’informe conclouen que les forces ucraïneses executaven atacs contra l’enemic des de sòl residencial habitat. Al mateix temps, han determinat que escollien deliberadament escoles i hospitals per a ubicar bases militars.

L’ús de les tècniques descrites es considera un crim de guerra, tant als Convenis de Ginebra com a l’Estatut de Roma. Aquesta inhumana pràctica, que deixa desprotegida la població civil, cerca no només dissuadir eventuals atacs enemics, sinó també disposar de material de propaganda de guerra, en cas que es produïssin.

 

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM