El Fòrum Econòmic Mundial (WEF) planteja emprar la intel·ligència artificial per a liquidar la llibertat d’expressió a la xarxa

by Redacció

Per mitjà d’una publicació al seu lloc web oficial, el Fòrum Econòmic Mundial (WEF) proposa aprofitar les múltiples possibilitats que ofereix la intel·ligència artificial per a controlar la informació que circula a Internet.

L’article exposa les limitacions pròpies de la moderació humana i que l’estat actual de la tecnologia permetria resoldre. La introducció de la intel·ligència artificial obriria la porta a intervencions simultànies, a gran escala i amb major celeritat i precisió, superant-se, alhora, eventuals barreres culturals o idiomàtiques.

Aquests guanys en termes d’eficàcia, impliquen al mateix temps un estat de monitoratge permanent que consolidaria la censura a la xarxa. L’actuació humana es restringiria, d’acord amb el text, a decidir sobre casos difusos. La iniciativa es presenta sota el pretext de combatre conductes delictives, missatges d’odi o la difusió de desinformació.

No obstant això, les pràctiques de bloqueig i emmordassament perpetrades els últims anys per les principals plataformes, pronostiquen la generalització d’aquests implacables algoritmes amb l’ànim d’imposar el relat que convingui a cada moment, restringir la pluralitat informativa i evitar un debat lliure.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM