El descrèdit acumulat els últims anys empeny Anthony Fauci a retirar-se de forma anticipada

by Redacció

Tot i haver manifestat la voluntat de romandre al càrrec fins a la fi del mandat del president Joe Biden, el doctor Anthony Fauci ha anunciat aquest dilluns que abandonarà les seves funcions abans que conclogui el 2022. Director de l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID) des de 1984, el pròxim mes de desembre deixarà de ser l’assessor metge en cap de la Casa Blanca després de gairebé 40 anys.

La gran quantitat de crítiques que ha suscitat la seva tasca al capdavant de la gestió de la pandèmia als Estats Units explicarien l’avançament de la retirada. No és casualitat que ho hagi comunicat poc després de conèixer-se el compromís del Partit Republicà de sotmetre’l a una comissió d’investigació en cas que al novembre es capgiri l’actual majoria legislativa.

Alguns representants, com el senador Rand Paul, s’han afanyat a advertir que impulsaran aquest procés de revisió al si del Capitoli, encara que Fauci ja no ostentés cap responsabilitat governamental.

Per tant, en cas de victòria republicana, tot apunta que haurà de donar explicacions sobre l’autèntic origen del SARS-CoV-2, així com de la desídia exhibida per les autoritats a l’hora d’esclarir-lo. En aquest sentit, també se’l podrà interrogar en relació amb els seus vincles amb experiments de guanys de funció en coronavirus, duts a terme a laboratoris de Wuhan.

A més a més, Fauci s’ha vist desbordat per un nombre creixent d’evidències que qüestionen les seves decisions en l’àmbit de la salut pública adoptades a partir de l’any 2020. Multitud d’estudis han desmuntat els beneficis de la mascareta i han destapat les notòries mancances de les vacunes, dos dels pilars fonamentals de l’estratègia del govern nord-americà.

Fauci tampoc no surt ben parat de l’anàlisi retrospectiva respecte de la seva aposta pels bloquejos i confinaments massius. Recentment, l’Oficina d’Estadístiques Nacionals (ONS) del Regne Unit revelava que en aquests moments s’està produint al país un excés de mortalitat d’unes 1.000 defuncions setmanals per damunt del nivell esperat i sense cap relació amb la Covid-19. En conseqüència, la premsa britànica es pregunta si els tancaments podrien estar provocant més morts que no pas el coronavirus.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM