Més de 1.500 anys d’ençà de desaparèixer, l’Imperi Romà liquida les tesis de l’alarmisme climàtic dels nostres dies

by Redacció

La notícia sobre l’imparable procés de desgel de l’Aletsch, el glacial més gran de Suïssa, semblava reunir els requisits apropiats per a constituir-se en la nova homilia dels profetes de l’apocalipsi climàtica. No obstant això, amagava una sorpresa inesperada, capaç de fer-los tancar la paradeta per sempre.

Amb la reducció d’aquesta capa de gel alpina, els darrers dies ha quedat al descobert les restes d’una antiga calçada romana. La troballa evidencia que les variacions climàtiques són una constant en la història del planeta.

L’abast d’aquests canvis és tan profund que avui dia convivim amb mil·lenaris glacials formats en uns territoris que, amb anterioritat, comptaven amb les condicions idònies perquè una civilització desapareguda el segle V hi erigís vies transitables.

Així doncs, el desglaç de l’Aletsch no només permet descartar el caràcter extraordinari de les circumstàncies actuals, subjectes als inexorables cicles climàtics de la Terra, sinó que també ensorra les tesis que atribueixen al factor humà la causa d’aquestes alteracions en el medi.

Es calcula que la població mundial al moment en què fou construït el camí empedrat que ha emergit a Suïssa no superava el 2,5% de la xifra total d’habitants als nostres temps. Qui sap si els llibres d’Història ens han enganyat, ocultant-nos que, en realitat, els romans es desplaçaven amb motors de combustió de gasoil, i no pas a peu sobre aquelles senzilles sandàlies artesanes. Tampoc no consta que aquests eco-terroristes construïssin la calçada amb perspectiva de gènere.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM