Irlanda multa Facebook amb més de 400 milions d’euros per vulnerar la privacitat dels menors d’edat a través d’Instagram

by Redacció

Després d’una dilatada instrucció que s’ha allargat gairebé dos anys, la Comissió de Protecció de Dades (DPC) d’Irlanda ha imposat a Meta (Facebook) una multa per valor de 405 milions d’euros, per haver infringit la normativa europea en matèria de privacitat.

El regulador irlandès considera que la configuració d’Instagram, aplicació adquirida fa una dècada per la companyia de Zuckerberg, contravenia diverses disposicions previstes al Reglament General de Protecció de Dades (GDPR).

En concret, el disseny de la plataforma hauria permès els menors d’edat donar-se d’alta a la xarxa social per mitjà de comptes de caràcter comercial. Aquesta possibilitat implicava que les dades d’infants i adolescents quedessin exposades públicament.

No és la primera polèmica a què ha de fer front el gegant tecnològic. Fa uns mesos, va transcendir el contingut de documentació corporativa que advertia dels perniciosos efectes sobre la salut mental que l’ús d’Instagram produïa en els menors.

Amb anterioritat, l’autoritat de protecció de dades irlandesa ja havia sancionat tant Facebook com Whatsapp, del mateix grup empresarial, amb multes de 17 i 225 milions d’euros, respectivament.

L’actual amonestació contra Instagram representa la segona sanció més elevada dictada a la Unió Europea en l’àmbit de la privacitat. Fins al moment, només és superada per la històrica sanció a Amazon, per un import de 749 milions, adoptada pel supervisor de Luxemburg.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM