Malgrat els esforços per a encobrir-ho, les certeses sobre la seguretat de la vacuna contra el SARS-CoV-2 són ben fràgils. Així ho constata la disparitat de criteris existent entre les autoritats sanitàries de països homologables.
Mentre que aquest mateix estiu l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA) dels Estats Units aprovava l’administració de les vacunes a partir dels 6 mesos d’edat, l’organisme competent del Regne Unit acaba d’excloure’n els menors de 12 anys.
A la darrera actualització del programa de vacunació britànic, l’Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit (UKHSA) ha retirat aquesta setmana la indicació d’injectar el fàrmac de la Covid-19 als infants de 5 a 11 anys amb caràcter general.
S’admet d’aquesta manera que els riscs inherents en la vacuna en superen els presumptes beneficis. Una realitat avalada pels diversos sistemes de monitoratge d’efectes adversos. Així doncs, la vacunació infantil queda únicament destinada a pacients considerats de risc.
Tant l’adopció de posicions contradictòries respecte de països com els Estats Units, així com el canvi de parer dins el mateix Regne Unit, evidencien la manca de prudència a l’hora d’autoritzar aquests fàrmacs.
Els resultats dels assajos de Pfizer, fins i tot, eren desfavorables a la inclusió dels més petits dins la població diana. Uns informes que l’FDA ignorà deliberadament per tal de donar llum verda a la vacunació dels nadons.