El governador de Florida desafia l’elit corporativa

by Redacció

Al discurs d’obertura de la National Conservatism Conference, celebrada el passat cap de setmana a Miami, Ron DeSantis va reafirmar-se en la seva condició de “vers lliure” dins el Partit Republicà.

En moltes ocasions, les posicions sostingues pel governador de Florida no coincideixen amb la línia seguida pel partit en les últimes dècades. Malgrat la inevitable incomoditat que desperta al si de l’establishment republicà, DeSantis s’ha consolidat com un actiu polític i electoral imprescindible.

No només entusiasma les bases republicanes, fins i tot després d’haver assumit responsabilitats públiques, sinó que també arrossega bona part de la ciutadania menys polititzada. Així ho constata el fet que ha estat sota el seu mandat que, per primera vegada a la història, la xifra de votants republicans registrats a l’estat de Florida ha superat la dels demòcrates.

Durant la seva intervenció, Ron DeSantis ha defensat la gestió duta a terme al capdavant de l’executiu estatal en el transcurs de la crisi sanitària, reivindicant l’oposició que ha mantingut en relació amb els mandats de confinaments, mascaretes i vacunes, que s’han adoptat arreu dels Estats Units.

Ha presentat com un èxit no haver-se doblegat davant els interessos de la Big Pharma. “Estaven equivocats amb els confinaments, s’equivocaven amb els models epidemiològics, s’equivocaven amb l’emmascarament forçat, s’equivocaven amb la immunitat natural i s’equivocaven sobre l’eficàcia de les vacunes d’ARNm”, asseverà el governador.

En aquest sentit, es mostrà crític amb el model d’economia corporativista imperant, dominat per poderoses companyies i grups d’interès, capaços d’influir de forma decisiva sobre l’agenda política, l’elaboració de lleis i l’actuació de les institucions.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM