El Ple del Tribunal Constitucional admet a tràmit diversos recursos contra la vacunació obligatòria

by Redacció

A través d’una nota de premsa emesa aquest dimecres, el Tribunal Constitucional de l’estat espanyol ha informat de l’admissió a tràmit de diversos recursos d’empara contra la vacunació obligatòria.

Les demandes s’interposaren arran de diferents decisions judicials que ordenaven la “immunització” forçosa sobre determinats ciutadans, fonamentalment ancians i menors d’edat.

En conseqüència, l’òrgan jurisdiccional haurà de resoldre en relació amb la vulneració de drets fonamentals denunciada pels recurrents, que consideren il·lícita l’obligatorietat de sotmetre’s a un medicament en fase experimental.

En concret, l’assumpte afecta el principi d’igualtat, el dret fonamental a la integritat física i moral, el dret a la protecció de la salut i a la intimitat personal i familiar, tots ells previstos a la Carta Magna.

Ara per ara, el TC reconeix explícitament la rellevància jurídica i la repercussió social que comporta aquesta controvèrsia. El Tribunal, amb anterioritat, ja va decretar la inconstitucionalitat dels dos estats d’alarma declarats pel govern central, així com de l’atribució als TSJ autonòmics de la competència per a ratificar les restriccions sanitàries.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM