Justin Trudeau fa cas omís de l’informe d’experts intern que l’insta a excloure de la vacunació els menors de 60 anys

by Redacció

Fa escasses setmanes, el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, anuncià que el govern mantenia intacte l’objectiu d’assolir que el 90% de la població rebi la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19.

Dies després de revelar-se aquestes intencions, es coneixia el contingut d’un informe elaborat conjuntament per experts de l’administració federal i investigadors universitaris, en què s’emplaçava les autoritats a deixar d’oferir les vacunes a les persones menors de seixanta anys.

Els autors de l’estudi analitzen les dades sanitàries oficials registrades a Ontario, la província canadenca més habitada. D’acord amb els resultats estadístics obtinguts, els especialistes conclouen que les vacunes no tenen cap efecte en les franges d’edat per sota dels 60, en termes de xifres d’hospitalització i mortalitat associades a la Covid-19.

Tal com consta al document, l’informe va ser emès el passat mes de juny. Atesa la cronologia exposada, es posa de manifest que tant la recerca com les recomanacions dels científics han estat deliberadament ignorades per Trudeau, que continua insistint a incloure la totalitat de la ciutadania dins la campanya de vacunació.

D’aquesta manera, l’executiu del país no només actua en contra de l’evidència empírica i de les indicacions formulades pels experts en la matèria, sinó que també es desmarca de la tendència seguida per un nombre creixent d’estats, que aposten per restringir-ne l’administració.

Països com el Regne Unit o Dinamarca són alguns dels exemples on, les darreres setmanes, s’ha apujat el llindar d’edat mínim per a rebre la injecció. Decisions basades en unes dades que, tal com s’ha observat al Canadà, desmenteixen les expectatives d’eficàcia i seguretat que inicialment s’havien atribuït a aquests fàrmacs contra el SARS-CoV-2.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint