La multinacional farmacèutica Biogen paga 900 milions de dòlars per a evitar ser jutjada pel suborn continuat de metges

by Redacció

Per mitjà d’una nota de premsa publicada aquest dilluns, el departament de Justícia dels Estats Units informava que el gegant farmacèutic Biogen ha acordat el pagament de 900 milions de dòlars per tal de resoldre les acusacions que pesaven sobre la companyia, relacionades amb el suborn sistemàtic de metges.

La corporació, amb seu a la ciutat de Cambridge (Massachusetts), s’enfrontava a la demanda interposada per un extreballador que denuncià les pràctiques il·lícites que hauria perpetrat Biogen, consistents en l’oferiment i el pagament de remuneracions a facultatius “per a induir-los a receptar els medicaments Avonex, Tysabri i Tecfidera“.

Segons la versió del delator, les actuacions contràries a la normativa anti-suborn nord-americana s’haurien produït, com a mínim, entre els anys 2009 i 2014. Tanmateix, la denúncia exposa les subtils fórmules emprades abusivament per a “incentivar” els metges: retribucions per l’assistència a congressos, el pagament de dietes o l’abonament d’honoraris per serveis de consultoria, entre d’altres.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM