Un jutge investiga la sobtada mort del veí de la Bisbal que amenaçava el tron de Felip VI

by Redacció

Un jutjat de la Bisbal d’Empordà ha ordenat la pràctica de l’autòpsia del cos d’Albert Solà, mort de forma inesperada el passat 8 d’octubre, a l’edat de 66 anys. Batejat a la vila com “El Monarca de la Bisbal”, Solà era conegut per la versemblança dels arguments amb què sostenia ser fill il·legítim de Joan Carles I.

Un relat que aquest català exposà detalladament al llibre autobiogràfic que va escriure i que es complementava amb les notòries similituds físiques que compartia amb els seus suposats avantpassats de la dinastia borbònica.

Dissabte, poc després de finalitzar la seva jornada laboral, patia una aturada cardíaca que esdevindria letal, mentre es trobava a l’interior del bar on acudia habitualment. La defunció es produïa una setmana abans de l’estrena d’un documental que recull la persistent lluita de Solà per a ser reconegut com a primogènit del rei emèrit espanyol.

El protagonista, nascut d’aquesta presumpta relació extramatrimonial, s’havia compromès a participar en directe al programa de la cadena de televisió Telecinco que el pròxim dissabte emetrà el reportatge. Albert Solà ja havia aparegut amb anterioritat a diversos mitjans de comunicació explicant, entre d’altres, els processos judicials impulsats al llarg dels anys per a demostrar la filiació borbònica que sostenia.

La demanda de paternitat contra Joan Carles I arribà al Tribunal Suprem, que no acceptà la validesa la prova genètica que confirmaria el vincle de parentesc amb una probabilitat del 99,9%. La mera existència de Solà tenia per si mateixa prou potencial per a qüestionar la legitimitat de l’actual cap de l’Estat, Felip VI.

D’acord amb l’ordre de preferència successòria establerta a l’article 57.1 de la Constitució, en cas d’haver-se acabat reconeixent el vincle paternofilial, Albert Solà s’hauria situat com el legítim hereu de la Corona d’Espanya. Una amenaça que queda definitivament sepultada amb el sobtat traspàs d'”El Monarca de la Bisbal”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM