La Fiscalia Europea confirma que hi ha una investigació en marxa sobre l’adquisició de vacunes per part de la UE

by Redacció

Aquest divendres la Fiscalia Europea (EPPO) ha confirmat que, en l’actualitat, està duent a terme tasques d’investigació adreçades a esclarir diversos aspectes relacionats amb el procés de compra massiva de vacunes de la Covid-19, executada per Brussel·les.

Malgrat l’escassa informació facilitada per l’òrgan fiscal, hi hauria al punt de mira l’adquisició dels vaccins que es produí durant la crisi sanitària i que incloïa controvertides clàusules contractuals, com l’exigència de confidencialitat o l’exempció de responsabilitat en favor dels gegants farmacèutics.

L’opacitat que envolta la compravenda es veu reflectida en la negativa del govern espanyol a lliurar els contractes subscrits amb la Big Pharma, tant per l’executiu estatal com per la Unió, tal com li exigia el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

No és menor la polèmica que esquitxa directament la presidenta de la Comissió Europea, assenyalada per haver esborrat missatges intercanviats amb Albert Bourla, CEO de la nord-americana Pfizer. Unes comunicacions que revelarien el paper determinant que tingué durant el procediment de contractació Ursula von der Leyen, marit de la qual ocupa un càrrec destacat en una companyia vinculada, precisament, a Pfizer.

L’anunci de la Fiscalia Europea té lloc la mateixa en què una executiva de Pfizer formulava una reveladora confessió a l’Eurocambra. D’acord amb el testimoni manifestat per la responsable de la corporació, durant el desenvolupament de la vacuna del SARS-CoV-2 no es realitzaren proves en relació amb la capacitat del fàrmac per a evitar la propagació del virus.

Una propietat, la d’aturar la transmissió comunitària, que sí que s’atribuí a les injeccions a l’hora de promocionar-les, d’obtenir extraordinaris beneficis econòmics i, per descomptat, d’adoptar mesures discriminatòries contra la ciutadania d’arreu del continent.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM