Vacunar-se amb AstraZeneca augmenta el risc d’hospitalització i mort per Covid-19, segons un estudi publicat per la mateixa Universitat d’Oxford

by Redacció

Una nova recerca, duta a terme per més d’una quinzena d’investigadors d’arreu del Regne Unit, conclou que la vacuna d’AstraZeneca acaba derivant per al pacient en una efectivitat negativa contra la Covid-19. Un fenomen que afecta també la capacitat del fàrmac per a evitar les complicacions més greus, com l’hospitalització o la mort.

L’estudi resulta especialment rellevant, entre d’altres, perquè fou publicat el passat 22 d’octubre a la International Journal of Epidemiology, editada per la Universitat d’Oxford. I, precisament, aquesta prestigiosa institució anglesa col·laborà amb la farmacèutica AstraZeneca en el desenvolupament de la vacuna, que ara apareix fortament qüestionada en una de les seves publicacions científiques. L’equip investigador es completa amb acadèmics d’universitats d’Edinburgh, Swansea, Belfast i Glasgow.

A partir de les dades oficials de fins a 12,9 milions d’individus d’Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, els autors determinen que la protecció del vaccí enfront de la Covid-19 disminueix ràpidament en el temps, fins al punt d’esdevenir negativa abans d’haver transcorregut els tres mesos d’ençà de l’administració. Una circumstància que es dona tant en la primera com en la segona dosi d’AstraZeneca.

L’elevat volum de dades emprades, així com la metodologia aplicada, permet els investigadors suggerir que el fàrmac no només deriva en una efectivitat negativa global, sinó que també resulta contraproduent pel que fa al risc específic de patir un quadre greu, incloent-ne la defunció. En definitiva, sotmetre’s a la vacuna d’AstraZeneca redunda sobre l’individu en un increment de les probabilitats d’ingrés hospitalari o mort per coronavirus.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM