El TSJC considera vulnerats els drets fonamentals de l’alumne al qual es prohibí assistir a l’aula per no estar vacunat

by Redacció

En una sentència dictada fa escassos dies, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sosté que els centres educatius que durant el context pandèmic varen comminar determinats alumnes a romandre a casa per no comptar amb el certificat de vacunació contra la Covid-19, s’arrogaren una competència que els era impròpia.

Aquest és un dels principals fonaments legals amb què la Sala contenciós administrativa del TSJ estima bona part dels arguments esgrimits per la família d’un estudiant de Batxillerat, privat per la direcció de l’institut d’assistir a les classes de forma presencial per no estar vacunat.

Els magistrats de la referida Sala consideren que el sentit imperatiu a través del qual el centre va impel·lir l’alumne restar al domicili en règim de quarantena, no només comportà una extralimitació de les facultats de la institució, sinó que també implicà una vulneració en dret fonamental a la llibertat de circulació.

Així doncs, la resolució refusa el raonament exposat pel Consorci d’Educació de Barcelona, que pretenia justificar l’actuació del centre basant-se en protocol prèviament aprovat pel PROCICAT. En aquest sentit, el TSJ afirma que “aquest òrgan no té la consideració d’autoritat sanitària ni consta la seva competència executiva per adoptar mides [sic] limitatives dels drets individuals com les que ens ocupen”.

La sentència ha estat difosa per Units per la Veritat, associació en defensa dels drets humans que ha assistit jurídicament la família de l’estudiant discriminat. No sense motiu, l’entitat ha celebrat com un autèntic èxit judicial el transcendent pronunciament del TSJ.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM