La primera decisió del govern de Meloni: restituir els sanitaris italians apartats per no estar vacunats

by Redacció

En la que ha estat la primera mesura d’ençà que fa pocs dies prengués possessió del càrrec com a primer ministre del govern italià, Giorgia Meloni ha posat fi a la suspensió de gairebé 4.000 metges i infermers del país, als quals l’anterior executiu prohibí l’exercici professional per negar-se a rebre la vacuna de la Covid-19.

Amb aquesta decisió, la guanyadora de les passades eleccions nacionals certifica la seva voluntat de capgirar la política sanitària imposada els darrers a Itàlia i que s’ha erigit com una de les més severes del món. Una deriva autoritària que va ser fortament contestada per la ciutadania la tardor de 2021 amb mobilitzacions socials històriques.

Entre les restriccions més dràstiques adoptades pel predecessor de Meloni al capdavant del Consell de Ministres, Mario Draghi, destaca l’obligatorietat de disposar del certificat de vacunació per a poder treballar en determinats sectors econòmics, així com la suspensió per la mateixa causa de milers de professionals de l’àmbit de la salut.

“En el passat s’han pres innombrables mesures que no estaven basades en l’evidència científica”, afirmava Meloni aquest dilluns, a la roda de premsa en què comunicava la reincorporació immediata dels sanitaris apartats. Des de Fratelli d’Italia ja han anunciat que també impulsaran la creació d’una comissió que avaluï la totalitat de les polítiques instaurades durant la pandèmia.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint