El governador que es negà a aplicar les restriccions sanitàries s’erigeix en l’indiscutible triomfador de les ‘midterm’

by Redacció

A hores d’ara i transcorreguts dos dies d’ençà de celebrar-se les eleccions de mig mandat, el control del senat nord-americà continua a l’aire. A la cambra baixa, la situació és diferent. Si bé encara no s’ha oficialitzat, tot indica que la confirmació de la majoria conservadora és només qüestió de temps.

Aquesta relativa, però inesperada incertesa davant l’escrutini definitiu demostra, com ja s’ha comentat a bastament, que no s’ha produït la implacable onada vermella que pronosticaven les enquestes. Tal com igualment destaquen les anàlisis postelectorals de les últimes hores, els resultats deixen viu el president Biden, que pot presumir d’haver evitat la desfeta demòcrata sense pal·liatius que es projectava abans dels comicis.

L’exigua victòria republicana tampoc és suficient per a apuntalar les expectatives de Donald Trump, molt implicat en la campanya. Els candidats a qui ha donat personalment suport, tant per a ocupar algun seient al Capitoli com per a governador estatal, no han assolit la quantitat de vots amb què l’expresident pretenia acompanyar l’anunci del seu retorn.

Mentrestant, Ron DeSantis s’ha convertit en el clar guanyador de les anomenades “midterm”. No només ha estat reelegit com a governador de Florida, sinó que també ha ampliat el seu suport electoral. Tot plegat malgrat haver enfrontat durant el seu mandat l’elevada inflació actual, un devastador huracà d’última hora i, per descomptat, la crisi del coronavirus que tants governs ha fet caure arreu del món.

Precisament, l’excepcionalitat de la gestió de la pandèmia endegada per l’administració de DeSantis explica bona part de l’èxit obtingut a les urnes. El republicà optà per preservar al màxim els drets i les llibertats de la ciutadania, resistint-se a aplicar els mandats i els bloquejos implantats arreu d’Occident. Una estratègia amb què garantí l’exercici ple dels drets civils a Florida i esquivà el sotrac econòmic.

Tot i no apostar ni pels confinaments ni per la coacció sobre la ciutadania perquè es vacunés, Florida fou capaç de registrar les millors dades sanitàries del país durant la pandèmia. Malgrat el notable pes d’aquesta solvent gestió en els resultats de les eleccions de dimarts, els mitjans de comunicació convencionals eviten fer-ne esment. Únicament destaquen l’indiscutible triomf de DeSantis per tal de desgastar el lideratge de Trump.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM