El Departament d’Educació promou dinàmiques de sexualització entre infants a partir dels 3 anys

by Redacció

El curs 2019-2020 el Govern de la Generalitat donà el tret de sortida a l’anomenat Programa COEDUCA’T, amb què s’instava els centres escolars a incloure l’educació sexual als currículums de totes les etapes a partir del segon cicle d’Infantil. La iniciativa posa a disposició dels mestres nombrosos materials distribuïts en funció de cada etapa educativa.

D’acord amb el contingut del programa, des de la primerenca edat de 3 anys ja es proposen activitats adreçades a “explorar la masturbació en la infància com un fet normalitzat”. Entre els recursos pedagògics recomanats es recull el “Conte infantil sobre la masturbació femenina”, inclòs a l’obra Pessigolles, de l’Editorial Bellaterra.

Per als grups del cicle inicial de l’Educació Primària, és a dir, entre els 6 i els 8 anys, s’emplaça a “explorar el plaer i el desig a través del contacte físic”. En aquest sentit, es planteja un taller en el qual els infants han d’interactuar entre ells, realitzant accions que puguin “produir-li algun tipus de plaer” a l’altri. La dinàmica es completa parlant a l’aula del concepte d'”excitació”.

Seguint amb l’itinerari aprovat pel Departament d’Educació, a partir dels 8 anys es convida els docents a exposar els menors a “fragments de pel·lícules on surtin representacions d’escenes sexuals”. En paral·lel, els responsables del programa, que admeten explícitament basar-se en els postulats formulats per l’Agenda 2030, suggereixen abordar “obertament” el fenomen de la pornografia des del tercer curs de Primària.

Amb tot, caldria reflexionar sobre la conveniència d’introduir conductes i imatges tan explícites en etapes tan precoces, tenint en compte els eventuals perjudicis que podria provocar en el desenvolupament de l’infant exposar-lo a patrons de comportament que no s’ajusten al seu grau de maduresa.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint