L’alliberament de documentació interna de Twitter confirma que interferí en les eleccions de 2020 en benefici de Biden

by Redacció

L’exercici de transparència endegat per Elon Musk, d’ençà que prengués el control de Twitter, està destapant la predisposició a la censura dels anteriors responsables de la plataforma.

D’aquesta manera, les últimes hores ha compartit diverses comunicacions internes, mantingudes entre alts càrrecs de la companyia, en què es revela que maldaren per desactivar la difusió d’informacions desfavorables per la candidatura de Joe Biden, poques setmanes abans de celebrar-se les eleccions de 2020.

En concret, els correus electrònics alliberats certifiquen que els encarregats de la moderació de la xarxa s’esforçaren per a minimitzar la circulació de publicacions relacionades amb la filtració del contingut de l’ordinador del fill de l’actual president nord-americà.

La memòria del dispositiu de Hunter Biden el relacionava íntimament amb el món de les drogues i la prostitució. Tanmateix, deixava al descobert les seves controvertides activitats a països com Ucraïna, on duria a terme prolífics negocis valent-se de la influència del pare.

D’acord amb els missatges que acaben de veure la llum, la decisió d’impedir l’accés dels usuaris a aquesta informació fou presa al si de Twitter sense el coneixement de Jack Dorsey, CEO de l’empresa en aquells moments.

Sigui com sigui, el silenciament deliberat d’aquest escàndol condicionà les decisives eleccions d’ara fa dos anys. Es nega el dret dels electors a conèixer una notícia d’indiscutible interès públic.

Però Twitter no va ser l’únic operador que s’esforçà per ocultar la delicada informació. Mark Zuckerberg admetia a finals del passat mes d’agost que Facebook va rebre indicacions de l’FBI per tal que la plataforma també la bloquegés. Al mateix temps, els mitjans de comunicació convencionals o n’evitaren qualsevol referència, o bé ho qualificaven de notícia falsa. Mesos després, ja amb Biden a la Casa Blanca, en reconeixerien la veracitat.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM