La detinguda Eva Kaili implica Josep Borrell en el Qatargate

by Redacció

Una vaga de funcionaris de presons ha impedit que Eva Kaili, detinguda el passat divendres, pogués declarar avui davant la Fiscalia Federal de Bèlgica. La compareixença de la fins ahir vicepresidenta del Parlament Europeu s’ha posposat per al pròxim 22 de desembre.

Sí que ha tingut ocasió de pronunciar-se públicament el seu advocat, que des d’una televisió grega ha assegurat que els vincles de l’eurodiputada socialista amb el Qatar comptaven amb l’aval de l’Alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell.

D’aquesta manera, el lletrat ha deixat entreveure la línia de defensa que utilitzarà per a aconseguir l’exoneració de la seva clienta dels càrrecs de col·laboració en organització criminal, corrupció i blanqueig de capitals que la justícia belga li imputa.

En el marc de la investigació, iniciada fa mesos, s’han produït els darrers dies fins a quatre detencions i desenes de registres. No es descarten noves actuacions per part de la policia judicial, que a hores d’ara ja ha decomissat uns 600.000 euros.

Aquestes grans quantitats de diners provindrien de Doha i es destinarien a influir políticament sobre l’Eurocambra, amb la finalitat d’afavorir la posició de Brussel·les respecte del Qatar. La Fiscalia federal belga considera que els arrestats percebien suborns i regals a canvi de condicionar l’adopció de decisions de la institució en relació amb el Qatar.

Kaili, per la seva banda, mira de desprendre’s d’aquestes acusacions assenyalant que Borrell, com a cap de la diplomàcia europea, fou qui impulsà el pla de cooperació amb Doha. En la mateixa línia, també n’implica la comissaria d’Interior de la UE, Ylva Johannson, i afirma que tots els contactes mantinguts amb els representants del Qatar estigueren supervisats per Roberta Metsola, presidenta del Parlament Europeu.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint