Al descobert les pressions de la Big Pharma perquè Twitter silenciés missatges contraris als seus interessos

by Redacció

La revista digital The Intercept revelava aquest dilluns el contingut d’un correu electrònic enviat el desembre de 2020 per una de les màximes responsables de Twitter, en què advertia altres membres de la companyia de la imminència d’una suposada campanya de desprestigi contra els fabricants de la vacuna de la Covid-19.

D’acord amb el contingut de l’email, l’alerta s’origina en diverses comunicacions formulades tant per l’empresa BioNTech com per les autoritats alemanyes. Com es posa de manifest, la biotecnològica, fins i tot, sol·licitava que s’ocultessin específicament els tuits dirigits en contra seva.

Per la seva banda, la directiva de Twitter suggeria els administradors de la plataforma dur a terme pràctiques de monitoratge envers determinats hashtags, així com de protecció respecte dels perfils corporatius de Pfizer, BioNTech, Moderna i AstraZeneca.

Tot plegat, evidencia les pressions exercides sobre Twitter, amb l’objectiu que actués per a minimitzar publicacions que poguessin amenaçar els exorbitants guanys que la Big Pharma esperava percebre amb el llançament de la vacuna.

En primer lloc, es pretenia neutralitzar les reivindicacions provinents de països emergents que exigien els fabricants que n’alliberessin les patents. En segon lloc, també se cercava evitar la difusió de missatges que posessin en dubte l’eficàcia i la seguretat d’aquests fàrmacs.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM