La CIA estava al corrent del pla ucraïnès per a sabotejar el Nord Stream

by Redacció

En plena voràgine d’acusacions creuades entre Kíev i Moscou sobre l’autoria de la voladura de la presa de Kakhovka, el The Washington Post desvela que la intel·ligència nord-americana coneixia amb antelació el pla ucraïnès per a sabotejar el Nord Stream.

D’acord amb la publicació, l’administració Biden s’hauria assabentat dels detalls el juny de 2022, és a dir, tres mesos abans que es produís la detonació dels explosius submarins que deixarien inutilitzada indefinidament la infraestructura gasística.

Els Estats Units haurien compartit amb destacades agències d’intel·ligència europees la informació sobre l’operació al mar Bàltic, executada per un petit grup de bussejadors de l’exèrcit ucraïnès.

Aquestes revelacions estan vinculades l’atribució a Ucraïna de la responsabilitat de l’atemptat formulada per Washington i coneguda el passat mes de març. Un assenyalament proferit poques setmanes després que una exhaustiva investigació periodística en culpabilitzés directament la Casa Blanca.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM