Confirmat: Ni ratpenat ni pangolí, la Covid-19 és una arma biològica i el pacient zero un investigador del laboratori de Wuhan

by Redacció

La versió que dominà el relat des de l’inici de la crisi pandèmica mai no fou convincent. Tant per la sospitosa proximitat física del famós mercat humit de Wuhan amb l’Institut de Virologia de la ciutat xinesa, com per les pròpies limitacions biològiques de la teoria basada en l’origen zoonòtic del brot.

La hipòtesi del contagi entre espècies, sigui des d’un ratpenat o d’un pangolí, ha quedat definitivament soterrada arran de les darreres informacions conegudes. Per una banda, ha transcendit el contingut d’informes confidencials en poder de la intel·ligència nord-americana que confirmen la realització d’experiments amb coronavirus a l’Institut de Virologia de Wuhan, just abans de l’esclat epidemiològic de finals de 2019.

Es tracta d’activitats dutes a terme en secret i perpetrades conjuntament entre investigadors civils i efectius de l’exèrcit xinès, tal com recull el londinenc The Times. Els esforços de Pequín per a controlar el relat estarien relacionats amb l’aplicació militar que perseguien aquests experiments per a potenciar la perillositat del patogen.

Per altra banda, una investigació de Mark Taibbi i Michael Shellenberger ha donat a conèixer la identitat dels tres primers infectats per SARS-CoV-2. D’acord amb la informació, obtinguda de fonts del govern dels Estats Units, el “pacient zero” va ser un científic del laboratori de Wuhan.

Ben Hu, Yu Ping i Yan Zhu foren les tres primeres persones que en presentaren símptomes, el novembre de 2019. Tots ells treballaven al centre virològic xinès i estaven vinculats als experiments de guany de funció en coronavirus. Una revelació que, juntament amb l’anterior, certifiquen la fuita del laboratori com a veritable origen de la pandèmia de Covid-19.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM