Macron aprofita els disturbis per a permetre a la policia controlar en remot els mòbils dels ciutadans sense aval judicial

by Redacció

El govern francès no ha volgut deixar passar l’oportunitat brindada per l’esclat de violència urbana al país i ha aconseguit que l’assemblea legislativa aprovi noves potestats policials, de dubtós encaix en qualsevol estat democràtic i de dret.

Amb aquesta mesura, les autoritats policials podran prendre de forma remota el control dels dispositius electrònics dels francesos. Tindran accés a la localització GPS i la possibilitat d’activar a distància la càmera i el micròfon dels terminals, al marge del coneixement del titular.

Tot plegat podrà realitzar-se sense la necessitat d’obtenir cap mena d’autorització judicial prèvia. Sobre el paper, l’execució d’aquestes actuacions invasives en termes d’intimitat i privacitat solament podrà afectar a individus investigats per delictes que suposin un mínim de cinc anys de presó.

Al controvertit projecte de vigilància tecnològica s’hi han oposat els representants de l’esquerra radicals, liderats a la cambra per Jean-Luc Melénchon, així com per la formació encapçalada per Marine Le Pen, Reagrupament Nacional.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM