Junts i ERC giren l’esquena a agricultors i ramaders i voten a Europa a favor de sacrificar la sobirania alimentària

by Redacció

En una ajustada votació, el Parlament Europeu ha donat aquest dimecres llum verda a llei de restauració de la natura de la UE que, segons els impulsors, pretén fixar objectius vinculants per a restaurar ecosistemes i revertir la pèrdua de biodiversitat al continent.

Amb el resultat de la votació del ple, celebrat a Estrasburg, l’Eurocambra fixa la seva posició de cara a negociar el text definitiu amb el Consell de la UE, deixant enrere un dels debats legislatius més durs que es recorden i que s’ha resolt amb 336 parlamentaris votant a favor, 300 en contra i 13 abstencions.

Entre els representants que n’han donat suport s’hi troben els d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Diana Riba i Jordi Solé, així com Clara Ponsatí, de Junts per Catalunya. Recordem que no hi eren presents a Estrasburg ni Carles Puigdemont ni Toni Comín, després que fa uns dies el TGUE els retirés la immunitat.

D’aquesta manera, els vots dels partits processistes catalans han servit perquè tiri endavant un polèmic projecte normatiu que, no només ha dividit l’Europarlament en dos, sinó que també ha provocat una forta oposició d’agricultors i ramaders d’arreu d’Europa.

Agrupacions del sector primari de la majoria dels països membres s’han pronunciat en contra de la iniciativa, manifestant la seva preocupació per la possibilitat que la reducció de sòl agrícola que la llei implica comprometi la viabilitat econòmica de l’activitat que duen a terme, augmenti encara més els preus i, en darrer terme, liquidi la sobirania alimentària, tant local com europea.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM