Un nou estudi de la Universitat de Lucerna atribueix a la vacunació l’augment d’avortaments espontanis i de defuncions prematures a Suïssa

by Redacció

El professor d’estadística a la Universitat de Lucerna i exassessor del ministre de Salut alemany i del Parlament suís, el Dr. Konstantin Beck, ha presentat aquesta setmana les conclusions d’un recent estudi en què analitza l’impacte que ha tingut la vacunació de la Covid-19 sobre la demografia del país helvètic.

L’any 2022 Suïssa experimentà una davallada històrica de naixements i, alhora, registrà un sobtat increment en la taxa d’avortaments espontanis. Segons apunta l’acadèmic, existeix una clara correlació entre l’evolució de la vacunació sobre la població suïssa i les caigudes en la natalitat que s’anaren succeint després d’un lapse de 9 mesos, període ordinari de gestació.

D’acord amb el Dr. Beck, es tracta d’un esfondrament històric del nombre de naixements, , de fins a 8,5 punts a escala nacional i de 16,5 a ciutats com Zuric, únicament equiparable amb la reducció causada per la mobilització de l’exèrcit suís durant la Primera Guerra Mundial, l’any 1914.

El professor, expert en l’anàlisi de dades en l’àmbit assegurador, recorda que l’elevada probabilitat de patir les greus complicacions durant l’embaràs ja fou detectada pels fabricants durant els assajos. Un risc que es confirmaria posteriorment en diverses publicacions científiques i sistemes de monitoratge d’efectes adversos.

A banda dels efectes de la vacuna sobre la natalitat, el Dr. Konstantin Beck també analitzà les conseqüències del fàrmac en les dades de mortalitat registrades d’ençà del 2020. A partir de les xifres obtingudes de l’Oficina Federal d’Estadística de Suïssa (FOS), l’investigador assenyala que entre 2021 i 2022 es produí un increment del 12% en termes d’excés de defuncions.

Aquest creixement en l’excés de mortalitat, que coincidí amb la principal campanya de vacunació massiva al país, va ser especialment pronunciat entre els grups d’edat de 20 a 39 anys i de 0 a 19 anys. Aquesta major afectació sobre la salut de la població més jove es corrobora amb l’ingent volum de dades recopilat per les assegurances d’assistència sanitària.

La informació acumulada per aquestes companyies revela en el període 2020-2021 tingué lloc un increment de les despeses d’atenció mèdica generada per ciutadans suïssos d’entre 20 i 39 anys, franja d’edat que tradicionalment representa el nivell de costs més baix. Pel que fa al subgrup d’edat de 0 a 14 anys, destaca una pujada del 125% en la incidència d’embòlies pulmonars, aturades cardíaques, accidents cerebrovasculars i infarts cerebrals.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM