Tot i l’atur juvenil cronificat entorn el 30% que pateix Catalunya, la Generalitat presenta al Marroc el projecte de Renda Bàsica Universal

by Redacció

“Assignació monetària de quantia suficient, pagada per l’Estat o una administració pública, que s’atorga al conjunt de la ciutadania d’un territori de manera totalment universal, individual i incondicional”. Aquestes són les característiques que defineixen el projecte de Renda Bàsica Universal (RBU) que impulsa el govern de la Generalitat de Catalunya.

El pla pilot de la iniciativa, concretada en la percepció mensual i permanent de 800 euros per persona sense necessitat de complir amb cap requisit, fou presentat el passat dijous a Rabat, la capital del Marroc, en una jornada organitzada per la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica.

El missatge d’un dels comptes de la Generalitat que publicitava l’acte a través de les xarxes socials ha generat un bon nombre de reaccions adverses. Molts usuaris han expressat la seva perplexitat pel fet que la presentació s’hagi celebrat precisament al Magreb, advertint de l’efecte crida que se’n podria derivar.

Convé recordar, per altra banda, que Catalunya arrossega un elevat atur juvenil estructural, amb una de les taxes més altes de la Unió Europea. La mitjana d’aquest indicador durant la darrera dècada se situa al nostre país per damunt del 30%.

Malgrat aquestes dades, el govern català ha decidit explicar al Marroc, al capdavant dels països d’origen de la immigració a casa nostra, les bondats d’una prestació econòmica atribuïda a tothom de forma permanent, no subjecta a cap condició i que esdevindria única al nostre entorn.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM