La jutgessa a càrrec de l’acusació contra Trump contribuí amb milers de dòlars a les campanyes electorals de Barack Obama

by Redacció

L’expresident dels Estats Units Donald Trump ha viatjat aquest dijous a Washington DC per a prestar declaració judicial, després de ser acusat de diversos delictes electorals pel fiscal especial Jack Smith.

La tasca de supervisar el procediment recau en Tanya S. Chutkan, jutgessa de districte dels EUA i que va ser designada fa gairebé deu anys per l’aleshores president Barack Obama.

Diversos mitjans nord-americans s’han fet ressò les darreres hores dels estrets vincles de la magistrada amb el Partit Demòcrata, fins al punt d’haver contribuït econòmicament en benefici de les candidatures d’Obama dels anys 2008 i 2012.

El cas de les donacions, que superarien els 4.000 dòlars, no és l’únic element que posa en dubte el deure d’imparcialitat de Chutkan a l’hora d’assumir una actuació jurisdiccional com aquesta.

Abans del seu ingrés a la judicatura, la jutgessa havia prestat treballat al despatx d’advocats Boies Schiller Flexner durant dotze anys. Deixà el bufet el 2014, precisament, en ser designada per l’expresident Obama per al càrrec que ocupa en l’actualitat.

Les controvertides connexions no acaben aquí. El mateix despatx Boies Schiller Flexner fa dècades que manté estretes relacions tant amb el Partit Demòcrata com amb la família Biden.

Tant és així, que tres dels fundadors de la firma d’advocats han realitzat donacions en favor de diferents campanyes de Joe Biden que, conjuntament, s’enfilen gairebé fins als 175.000 dòlars, segons informa el Washington Free Beacon.

Per altra banda, algunes veus també han destacat les inclinacions polítiques que es desprenen en diverses resolucions dictades per Tayna S. Chutkan. En aquest sentit, és l’única jutge que ha emès condemnes sobre processats per la causa del “6 de gener” a penes més dures que les sol·licitades per l’acusació pública.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM