Facebook va rebre pressions de l’Administració Biden perquè modifiqués els seus algorismes i silenciés la dissidència

by Redacció

Els responsables de Facebook, propietat de Meta, han donat finalment resposta al requeriment del Comitè Judicial del Congrés dels Estats Units i han lliurat documentació interna relacionada amb les pràctiques de moderació de contingut de la plataforma.

La informació entregada incorpora les actes de diverses reunions mantingudes l’any 2021 entre executius de la xarxa social i representants de la Casa Blanca, on destaquen els esforços del govern de Biden per a condicionar les polítiques de moderació de la companyia.

En concret, els emissaris de Washington pressionaren Facebook per tal que modifiqués els algorismes de la plataforma amb la finalitat de maximitzar la visibilitat de mitjans com The New York Times o el Wall Street Journal i en minimitzés d’altres, com el Daily Wire o Fox News.

Al mateix temps, l’Administració Biden assenyalà perfils específics per a silenciar, com en el cas del compte de Tucker Carlson, aleshores presentador destacat de la cadena Fox News, així com publicacions mereixedores de censura, incloent-ne mems.

Aquesta actuació del govern federal, enfocada principalment a neutralitzar les crítiques per la gestió de la Covid-19, reforça les sospites sobre les pràctiques col·lusòries que hauria dut a terme de la mà dels grans operadors digitals i que són en aquests moments objecte d’investigació -judicial i legislativa- per la seva possible afectació als drets constitucionals dels nord-americans.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM