El descobriment que Grenlàndia estava coberta de vegetació fa menys temps del que es pensava debilita l’oficialisme climàtic

by Redacció

Fins fa quatre dies, existia entre els científics el convenciment que Groenlàndia havia estat coberta de gel al llarg de milions d’anys, de manera interrompuda. No obstant això, investigadors de la Universitat de Vermont, als Estats Units, han conclòs en un recent estudi que fa només 400.000 anys la superfície d’aquesta gran illa estava farcida de vegetació.

A través d’anàlisis isotòpiques i tècniques de luminiscència d’última generació aplicades sobre sediments subglacials, els autors de la recerca han pogut determinar que la fisonomia de Groenlàndia no ha estat tan estable en el temps com es creia. Tant és així que, aproximadament 415.000 anys enrere, n’estigué lliure de gel i poblada per diferents espècies vegetals. Aquesta excepcional situació s’hauria mantingut durant 15.000 anys i s’explica per les elevades temperatures globals que tingueren lloc en un període històric especialment càlid del clima atmosfèric.

La sorprenent troballa científica confirma una vegada més que les variacions climàtiques són una constant intrínseca en l’atmosfera terrestre. En aquest sentit, en el passat s’han produït alteracions tan abruptes que han estat capaces de fondre el gel de la que, en l’actualitat, representa la segona massa de gel més gran del món. En conseqüència, resulta devaluada la incidència del factor humà en l’evolució del clima, tenint en compte que l’històric desgel de Groenlàndia s’ubica 200.000 anys abans de l’aparició de l’home modern a la Terra.

Tampoc no són bones notícies per als responsables de l’IPCC, que fonamenten les seves tesis en el paper que hi juga el diòxid de carboni (CO2), el demonitzat gas que els serveix per a atribuir el canvi climàtic a l’acció humana. L’absència de gel a Groenlàndia descoberta pels experts de la Universitat de Vermont, es donà amb una concentració de CO2 a l’atmosfera al voltant de només unes 280 parts per milió (ppm), molt per sota dels valors actuals, que estableixen una concentració entorn de 420 ppm.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM