L’existència d’un consens científic en relació amb la suposada crisi climàtica d’origen antropogènic no seria més que un eslògan “fabricat”, segons apunta la Dra. Judith Curry, prestigiosa climatòloga nord-americana.
En declaracions recollides al New York Post, l’expresidenta de l’Escola de Ciències de la Terra i l’Atmosfera de l’Institut de Tecnologia de Geòrgia afirma que les tesis alarmistes estan mediàticament sobredimensionades.
La Dra. Curry destaca que els científics estan exposats a potents incentius en forma de “fama i fortuna” per tal que orientin la seva carrera a promoure i consolidar la narrativa dominant sobre el canvi climàtic.
D’aquesta manera, els experts inclinats a reforçar les teories catastrofistes obtenen importants beneficis, com ara la incorporació en programes de copiós finançament impulsats per organismes internacionals o la presència destacada als mitjans.
Són algunes de les recompenses que proporciona l’entramat que Curry anomena com a “indústria del canvi climàtic”, als professionals i investigadors que supeditin el rigor científic als objectius polítics que en realitat hi subjauen.
Per contra, els científics crítics es veurien sistemàticament exclosos de l’exposició pública i sense possibilitat d’optar a un volum de finançament comparable amb aquell que podrien disposar si s’entreguessin a l’alarmisme climàtic.