La validació de la Ivermectina contra la Covid-19 coincideix amb l’aparició de recaigudes de miocarditis associades a la vacuna

by Redacció

L’Administració d’Aliments i Fàrmacs dels Estats Units (FDA) admetia expressament ara fa uns dies i en seu judicial que els metges tenen plena potestat per a prescriure Ivermectina a l’hora de tractar la Covid-19.

No és un pronunciament menor, ja que ve precedit de més de tres anys en què la mateixa FDA s’ha encarregat en múltiples ocasions de negar la validesa d’aquest producte per a fer front a una infecció per SARS-CoV-2.

De fet, el reconeixement es produeix en el marc d’un procediment judicial impulsat per un conjunt de facultatius que consideren que els missatges emesos contra la Ivermectina sobrepassaren els límits competencials del regulador.

Segons els demandants, per mitjà de diverses publicacions, l’organisme interferí il·legítimament en la pràctica mèdica, desacreditant un tractament basat en un fàrmac que, al seu dia, n’aprovà la comercialització i el consum en humans.

L’agressiva posició mantinguda per l’FDA contrastava amb els resultats d’estudis científics, que ja el 2021 apuntaven a l’elevada eficàcia de la Ivermectina per a combatre la pandèmia, reduint-ne significativament la mortalitat, així com la probabilitat d’emmalaltir de gravetat.

Sigui com sigui, la sostinguda campanya de menysteniment de l’FDA, amb la inestimable complicitat dels Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC), serví per a configurar el relat que presentava la vacuna com a l’únic tractament disponible.

La denigrada Ivermectina, menys costosa, menys invasiva i amb menys riscos associats que les injeccions, presenta unes exitoses xifres d’efectivitat contra la Covid-19, registrant millores tant en profilaxi (85%) com en detecció primerenca (62%) i tardana (41%), d’acord amb un metaestudi que engloba un centenar de recerques i gairebé 140.000 casos.

Hem hagut d’esperar a l’estiu de 2023 perquè el regulador nord-americà admetés l’autoritat dels metges per a receptar-la en casos de coronavirus, és a dir, quan ja no suposa una amenaça per al compliment dels objectius de la política de vacunació massiva.

Casualment, aquest reconeixement explícit -i tardà- ha coincidit amb la publicació d’un article científic que reporta preocupants casos de recaiguda de miocarditis, causades per la vacuna d’ARNm, en adolescents italians.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM