Comunicacions internes dels CDC confirmen que tergiversaren les dades científiques per a exagerar l’eficàcia de les mascaretes

by Redacció

El novembre de 2021, el Dr. Michael Osterholm, principal epidemiòleg de la Universitat de Minnesota, envià als Centres per al Control i Prevenció de Malalties dels EUA (CDC) una carta en què els retreu la distorsió de les dades científiques, a través de la qual sostenien el relat oficial sobre les mascaretes.

A la missiva, feta pública pel portal The Epoch Times, s’alerta dels riscs de “tergiversar l’evidència científica” per tal de legitimar determinades polítiques públiques. Una actuació que podria “malmetre la credibilitat de la ciència”, així com brindar-li “falses expectatives” a la ciutadania.

A més a més, sobredimensionant l’eficàcia de les mascaretes com a eina per a prevenir la transmissió del SARS-CoV-2, s’obre la porta a l’aparició entre el públic d’una sensació de seguretat il·lusòria, segons apuntaven el Dr. Osterholm i els altres set especialistes que subscriviren la carta.

Es parla de la comissió d'”errors greus” en la presentació de la informació científica i es recrimina als CDC haver seleccionat i utilitzat exclusivament aquelles dades que reforçaven la narrativa promoguda per les autoritats, en relació amb la gestió de la Covid-19.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM