D’ençà que Tània Verge és a Igualtat i Feminismes, ara indignada pel cas Rubiales, els delictes sexuals han augmentat un 25%

by Redacció

Durant el 2022, primer any complet de mandat de l’actual Departament d’Igualtat i Feminismes, es registraren a Catalunya un total de 3.498 delictes contra la llibertat sexual.

Aquesta xifra suposa un increment del 24,2% respecte de la comptabilitzada l’any 2019, en què es detectà la comissió de 2.816 infraccions penals d’aquesta naturalesa.

Les dades, obtingudes dels baròmetres trimestrals de criminalitat que publica el Ministeri de l’Interior espanyol, revelen que en el subtipus d’agressions sexuals amb penetració es dona un creixement encara més acusat.

Entre el 2019 i el 2022 s’ha produït a Catalunya un augment de més del 35% de violacions sexuals. N’excloem els anys 2020 i 2021, afectats per l’aplicació de restriccions socials que distorsionarien l’anàlisi comparativa.

L’alarmant repunt dels delictes sexuals d’ençà de la creació de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes no sembla ser motiu de preocupació per a Tània Verge, titular del Departament.

Una indiferència que contrasta amb la seva reacció envers el mediatitzat cas Rubiales, que sí que ha suscitat nombroses declaracions d’indignació per part de la consellera.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM