Soros pren el control d’un dels principals grups mediàtics de Polònia poques setmanes abans de les decisives eleccions

by Redacció

Malgrat haver-se anunciat la reducció de l’activitat d’Open Society Foundations (OSF) a Europa, George Soros continua reforçant la seva influència a l’est del continent.

L’últim moviment té com a escenari Polònia i ha consistit en l’adquisició de Gremi Media, una de les corporacions de mitjans més importants del país, per part de Pluralis.

Amb seu als Països Baixos, Pluralis s’enfoca en la inversió en mitjans de comunicació europeus i compta amb Soros com un dels seus principals patrocinadors, a través de la participació del Soros Economic Development Fund.

L’operació implica la compra del 57% de les accions del grup mediàtic polonès, que posseeix un dels diaris generalistes més populars al país, així com una de les publicacions de temàtica econòmica i financera més llegides.

D’aquesta manera, George Soros passa a ostentar una influència determinant sobre l’opinió pública de Polònia, a menys de dos mesos de les crucials eleccions nacionals i d’un referèndum sobre immigració igualment decisiu.

Així doncs, l’especulador no abandona els seus intents d’ingerència sobre nacions europees. Més enllà de Polònia, Soros també s’ha vist recentment involucrat en la presa de control de mitjans de països com Eslovàquia, Croàcia o Sèrbia.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM