Nou estudi suggereix que la vacuna de la Covid-19 en infants deteriora la resposta immunitària envers altres patògens

by Redacció

La revista científica Frontiers in Immunology ha publicat un nou estudi sobre l’impacte de les vacunes contra la Covid-19 basades en tecnologia d’ARN missatger en pacients d’entre 6 i 11 anys.

Duta a terme per investigadors australians, la recerca, revisada per parells, apunta al fet que l’administració d’aquests fàrmacs deteriora la capacitat immune dels infants a l’hora de fer front a altres infeccions bacterianes i virals.

En concret, els resultats suggereixen que després de l’aplicació de la vacuna apareix una alteració en el comportament de les citocines, unes proteïnes essencials per al correcte funcionament del sistema immunitari.

Aquesta preocupant distorsió, que els autors han detectat fins i tot sis mesos després de la injecció, incrementa la vulnerabilitat dels infants, individus especialment exposats a l’amenaça de múltiples patògens.

“El fet que la vacunació amb ARNm del SARS-CoV-2 en nens pugui afectar les respostes immunitàries a altres patògens subratlla la necessitat de fer més investigacions i considerar els efectes heteròlegs en les polítiques de vacunació”, es reclama a l’article.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM