La fiscalia finlandesa insisteix a acusar per “discurs d’odi” la diputada que va citar la Bíblia a les xarxes

by Redacció

Aquesta setmana ha tingut lloc al Tribunal d’Apel·lacions d’Helsinki la vista contra Päivi Räsänen, membre del parlament finlandès, per haver inclòs versicles bíblics en una publicació a les xarxes.

Fa un any i mig, Räsänen va ser absolta dels càrrecs penals per “incitació a l’odi” en relació amb un tuit de 2019 en què reaccionava amb un extracte de la Bíblia a la promoció de l'”Orgull LGTB” per part de l’església luterana del país.

Tanmateix, la fiscalia va recórrer la decisió unànime del Tribunal de Districte, persistint en la persecució judicial contra qui fou exministra de l’Interior per haver expressat en públic les seves creences religioses.

Durant les sessions de l’apel·lació, el fiscal ha argumentat que malgrat que sigui lícit citar la Bíblia, “el que és criminal és la interpretació i l’opinió de Räsänen sobre els versicles”, afegint que “podem limitar la llibertat d’expressió en l’expressió exterior de la religió”.

A les portes de la sala, la parlamentària ha declarat que “tothom hauria de poder compartir les seves creences sense témer la censura de les autoritats estatals. Sé que la fiscalia està intentant fer de mi un exemple per a espantar la resta altres i obligar-los a guardar silenci”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM