La proclama de l’indomable Djokovic després de consolidar-se com el millor tenista de tots els temps: “Lluita pels teus Drets!”

by Redacció

Amb la victòria de diumenge passat a la final del US Open, Novak Djokovic, de 36 anys, va certificar la seva condició de millor tenista masculí de la història.

El serbi va derrotar Daniil Medvedev (6-3, 7-6, 6-3) i s’alçà amb el títol número 24 de Grand Slam de la seva carrera, eixamplant així la distància respecte dels obtinguts per Rafael Nadal (22) i Roger Federer (20).

Un cop finalitzat el partit, Djokovic va adreçar-se des de la pista de l’estadi Arthur Ashe de Nova York al públic assistent, així com i al conjunt d’espectadors de tot el món que s’ho miraven des de casa.

Micròfon en mà i en plena sintonia amb els aficionats que hi eren presents, entonà un fragment de Fight for Your Right (“Lluita pels teus Drets”), la popular cançó dels Beastie Boys.

Un missatge dotat de forta càrrega reivindicativa, atès l’incident viscut a principis de l’any passat, quan les autoritats australianes l’arrestaren, el retingueren i, finalment, el deportaren, per la negativa de l’esportista a vacunar-se contra la Covid-19.

Malgrat les represàlies i el sotrac que comportava per a la seva carrera no poder participar en l’Obert d’Austràlia, Novak Djokovic optà per mantenir-se ferm en la defensa de les llibertats i dels drets humans en l’àmbit de salut.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM