Von der Leyen reclama a la cimera del G20 un sistema global d’identificacions digitals

by Redacció

La presidenta de la Comissió Europa ha intervingut en la tercera jornada de la cimera del G20 amb un discurs favorable a la instauració de la identificació digital a escala mundial.

Des de l’Índia, país amfitrió de la reunió d’enguany, Ursula von der Leyen ha reivindicat l’experiència del certificat COVID-19 aplicat a la Unió Europea, considerant-lo el model a seguir.

La política alemanya ha fet una defensa tancada d’un sistema basat en la governança global i en la preeminència d’organismes internacionals en la presa de decisions.

N’ha citat com a exemples l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC), que segons ella haurien d’inspirar la creació d’una nova agència encarregada de regular la Intel·ligència Artificial.

Les mencions emprades no han estat casuals. Ambdues organitzacions, amb un poder d’influència sobre la vida de les persones a l’alça, funcionen al marge dels mecanismes de legitimitat democràtica i de rendició de comptes més elementals.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM