Meloni responsabilitza les màfies i la passivitat de Brussel·les de la greu situació a Lampedusa

by Redacció

En un missatge institucional emès aquest divendres, la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, s’ha pronunciat sobre la greu situació que viu l’illa de Lampedusa, completament desbordada després de l’arribada de prop de 10.000 immigrants d’origen subsaharià en només tres dies.

Meloni ha assenyalat sense embuts el paper dels traficants de persones en les successives onades migratòries dirigides deliberadament al país transalpí a través de rutes il·legals.

També ha criticat l’incompliment sistemàtic del dret internacional per part de les embarcacions de salvament que operen al Mediterrani, per traslladar els immigrants a Itàlia i no pas a Tunísia, un Estat que té consideració de “port segur” i que resulta el més proper en la majoria d’intervencions d’auxili.

Al mateix temps, primera ministra ha mostrat el seu compromís en el compliment del programa de Fratelli d’Italia amb què es presentà a les eleccions, anunciant la disposició del govern a detenir i deportar els qui traspassin la frontera de forma il·legal.

En referència a Brussel·les, Meloni ha reivindicat la postura que porta mantenint darrers mesos al si de les institucions de la Unió Europea i ha insistit en la importància de basar les solucions al problema migratori en actuacions de suport i coordinació als països d’origen.

A banda del discurs, hores abans la italiana havia sol·licitat per escrit a la presidenta de la Comissió Europea perquè visités Lampedusa, amb l’objectiu que pugui copsar de primera mà l’abast de la crisi provocada per l’arribada tot d’una de centenars d’embarcacions atapeïdes d’immigrants il·legals. En aquest sentit, s’espera que Ursula Von der Leyen viatgi pròximament a l’illa.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM