El passat 9 de setembre s’anunciava a través de Twitter/X el naixement de Iustitia Europa, una plataforma electoral que pretén concórrer als comicis europeus de l’any que ve.
Es presenta com un moviment cívic i transversal en defensa dels drets fonamentals que, al marge dels esquemes ideològics tradicionals, promet fer front a l’avenç de l’Agenda 2030.
D’acord amb el manifest de l’organització, rere el pretext de la consecució dels denominats “objectius de desenvolupament sostenible” s’estaria executant a Europa un procés de desmantellament de la sobirania popular i de les institucions democràtiques, en benefici d’organismes transnacionals controlats per opacs interessos.
En paral·lel, aquesta dinàmica deixaria la ciutadania en una situació de major vulnerabilitat, quedant-ne els drets individuals i les llibertats públiques a l’empara d’un poder cada cop més centralitzat i autoritari.
És en virtut del full de ruta globalista que es desplegà la draconiana gestió de la Covid-19 al sí de la UE, després d’agitar-se convenientment la por col·lectiva. La mateixa estratègia se segueix en l’actualitat en relació amb les polítiques ambientals, amb què es maltracta el sector primari, es desindustrialitza l’economia i s’empobreix els europeus.
Constituïda legalment com a una agrupació d’electors, Iustitia Europa és una iniciativa sorgida de la societat civil i compta amb l’advocat espanyol Luis María Pardo com un dels seus principals impulsors.
Aquest jurista s’ha donat a conèixer els últims anys per haver assumit la direcció lletrada de diverses causes judicials promogudes per l’Asociación Liberum contra les restriccions sanitàries imposades arreu de l’Estat.
En una recent entrevista concedida a Beatriz Talegón, Pardo assegurava mantenir contactes amb grups de Portugal i Itàlia interessats a replicar el projecte. Aquest mateix diumenge hem conegut que IE ha aconseguit obtenir les 15.000 signatures exigides per Brussel·les per a poder registrar la plataforma electoral.