Josep Santacreu, nou president de la Cambra de Comerç i destacat patrocinador de la immigració il·legal

by Redacció

El flamant president de la Cambra de Comerç de Barcelona no només és conegut per la seva trajectòria com a conseller delegat de la companyia d’assegurances DKV, sinó també per ser un estret col·laborador d’Òscar Camps, fundador i director de Proactiva Open Arms.

En aquesta segona faceta, Josep Santacreu ha esdevingut un dels principals mecenes de l’ONG catalana, fins al punt d’haver mediat personalment perquè l’entitat adquirís el remolcador gallec amb què, ara fa vuit anys, iniciava les seves controvertides accions al Mediterrani.

Durant tots aquests anys, l’empresari ha continuat prestant-li suport financer de forma recurrent, arribant a contribuir en diverses operacions d’Open Arms amb recursos humans i materials del grup DKV, on era director executiu.

Amb tot, la figura de Santacreu ha estat clau en l’èxit del grup que lidera Camps. Una organització acusada en repetides ocasions d’afavorir el negoci de les màfies que trafiquen amb persones o de traslladar deliberadament els immigrants a Europa, malgrat poder-los auxiliar en ports més propers situats al nord del continent africà, tal com exigeix el dret internacional.

Aquestes actuacions de “salvament” generarien un efecte crida que, per una banda, multiplica el nombre de vides en risc d’ofegament i, per l’altra, compromet la seguretat dels països de la riba nord del Mediterrani per, a causa de l’arribada massiva i descontrolada d’immigrants.

L’actual crisi a Lampedusa, l’illa siciliana que ha rebut en menys d’una setmana una quantitat d’immigrants que duplica la seva població, exemplifica els problemes derivats d’aquest fenomen, amplificat per les activitats d’aquesta mena d’ONG.

Precisament, les autoritats italianes han decomissat diverses vegades embarcacions d’Open Arms. En aquest sentit, la justícia d’aquest país acusà expressament l’organització de promoure la immigració il·legal.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM