Robert F. Kennedy Jr. gira l’esquena al Partit Demòcrata i es presentarà com a independent a les presidencials de 2024

by Redacció

El nebot de l’històric president JFK, Robert F. Kennedy Jr., ha anunciat aquest dilluns des de Filadèlfia la seva decisió de presentar-se com a independent a les pròximes eleccions presidencials dels Estats Units.

D’aquesta manera, RFK confirmava definitivament que abandona el procés de primàries del Partit Demòcrata, després d’haver-se mostrat en un primer moment disposat a disputar-li a Biden la nominació demòcrata.

Sigui com a independent o com a candidat d’un tercer partit, tot fa pensar que Kennedy rivalitzarà als comicis de l’any vinent amb l’expresident Donald Trump, que lidera folgadament als sondejos la cursa republicana.

Malgrat haver manifestat la intenció d’optar a la reelecció, no està tan clar que s’enfronti a les urnes amb Joe Biden, qüestionat per protagonitzar successius desencerts en públic i a la baixa a la majoria d’enquestes electorals i índexs de popularitat.

Els darrers dies s’havien intensificat els rumors que apuntaven a la possible renúncia de Robert F. Kennedy a la cursa per la nominació del partit amb què JFK arribà a la Casa Blanca el 1961. El successor de més projecció política de la saga en l’actualitat, trenca així amb l’històric vincle d’aquesta nissaga familiar amb els demòcrates.

El moviment explicitat en la jornada d’avui, ve precedit de sonades batusses mantingudes amb l’establishment demòcrata, així com de l’aparició de diversos senyals que li atribueixen un major grau d’aprovació entre els votants republicans.

Conegut pel seu activisme contra la indústria farmacèutica, ha defensat la necessitat d’alliberar el país de les “corporacions que han segrestat el govern”, carregant contra Wall Street, els gegants tecnològics, la indústria militar i la mateixa Big Pharma.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM