El Govern amaga la naturalesa terrorista de l’atac múltiple amb matxet d’un marroquí al crit d'”Al·lahu àkbar” a Mataró

by Redacció

Tant la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Mataró com la Comissaria General d’Informació del cos, descarten el caràcter terrorista de l’atac amb arma blanca d’ahir a la capital del Maresme.

Així ho recollia la informació publicada aquest dilluns per ElCaso.cat, que també oferia les circumstàncies que envoltaren l’assalt, del qual en resultaren ferides dues persones.

Els fets tenien lloc al barri de Rocafonda, on un individu d’origen magrebí va agredir el passat vespre diverses persones, emprant un matxet i proferint crits d'”Al·lahu àkbar” (Déu és gran), tal com haurien assenyalat alguns testimonis.

La policia catalana atribueix l’acció a un suposat trastorn psiquiàtric que afectaria l’autor de les ganivetades, arrestat poc després, desvinculant-lo, per tant, de qualsevol component relacionat amb el terrorisme islamista.

Sorprèn la celeritat amb què s’ha descartat oficialment la hipòtesi jihadista, tenint en compte les proclames integristes formulades per l’atacant, les similituds amb el modus operandi dels coneguts com a “llops solitaris” i el fet que s’hagi produït en plena onada d’atemptats a Europa.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM