Interior torna a atribuir a un “trastorn mental” el nou atac amb arma blanca en nom d’Al·là, aquesta vegada al Prat de Llobregat

by Redacció

El Prat de Llobregat era aquest matí l’escenari d’un violent assalt en què es reproduïen les circumstàncies que envoltaren el que, menys de 48 hores abans, tenia lloc al mataroní barri de Rocafonda.

Novament de la mà d’ElCaso.cat, coneixíem la detenció d’un altre individu originari del Marroc que, brandant una arma blanca, hauria agredit una dona per l’esquena, sortosament, sense aconseguir apunyalar-la.

Les semblances amb el succés esdevingut el vespre de diumenge a Mataró van encara més enllà. En el cas del Prat de Llobregat, l’autor també ha formulat diverses proclames de signe islamista.

Tampoc no ha estat diferent la versió facilitada pels Mossos d’Esquadra. La unitat d’Informació del cos ha tornat a atribuir-ho a presumptes problemes psiquiàtrics de l’assaltant, malgrat les notòries reminiscències integristes de l’atac.

Cap de les dues accions criminals poden desvincular-se de l’onada d’atemptats que actualment colpeja els països del nostre entorn, que ja ha suposat la pèrdua de vides humanes a llocs com França i Bèlgica i motivat l’activació de l’alerta màxima per terrorisme a mitja Europa.

D’ençà de la crida a la “jihad global” formulada dijous passat per Hamas, ja hem assistit al Vell Continent a assassinats en mans de llops solitaris, evacuacions de recintes simbòlics per amenaça de bomba i tota mena de formes d’assetjament contra la comunitat jueva.

Així doncs, s’evidencia una clara voluntat per part de Departament d’Interior d’ocultar el caràcter extremista dels atacs dels darrers dies a Catalunya, emprant el ja clàssic recurs als suposats “desordres mentals” que n’afectarien els autors.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM