Mig miler d’irregulars arriben cada dia a les Canàries tot i el reforç de l’alerta terrorista arreu de l’UE

by Redacció

Durant la primera quinzena del mes d’octubre han arribat diàriament a les costes de les Illes Canàries una mitjana de 570 immigrants irregulars, desbordant la capacitat de resposta de les administracions implicades en la gestió del problema.

En només dues setmanes han penetrat aquesta frontera marítima un total de 8.571 africans per mitjà de 384 embarcacions, d’acord amb el darrer informe publicat pel Ministeri de l’Interior espanyol.

La magnitud de l’actual onada a la ruta canària suposa que, a hores d’ara, el nombre de migrants que des de principi d’any han ingressat il·legalment a Europa per aquesta via ja supera en 10.000 persones la xifra comptabilitzada al llarg de tot l’any 2022.

La informació facilitada per Madrid ofereix les dades registrades fins a 15 d’octubre i, per tant, no s’hi recullen les de l’entrada massiva del cap de setmana passat, en què un miler de persones aconseguiren arribar a l’illa d’El Hierro en menys de 24 hores.

El flux migratori que en l’actualitat es dona en aquesta ruta atlàntica ha esdevingut preeminent dins el conjunt de vies d’entrada irregular a l’estat espanyol, fins al punt que l’afluència de la travessa amb destí a les Canàries en aquest 2023 duplica la de suma de la resta d’itineraris, tant marítims com terrestres.

La intensificació de la tensió migratòria en aquest punt de la frontera sud de la UE des d’on penetren diàriament mig miler d’indocumentats de forma descontrolada, coincideix amb el reforç generalitzat dels nivells d’alerta terrorista a bona part dels estats membres.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM