Només el 16% dels atacs contra la minoria blanca a Sud-àfrica acaben amb condemna per als responsables

by Redacció

Les estadístiques sobre el sistema judicial de la República de Sud-àfrica indiquen que només una exigua minoria dels assalts contra grangers blancs, incloent-ne assassinats, finalitzen amb sentència condemnatòria per als autors.

Així es constata en un recent informe elaborat per AfriForum, una organització no governamental sud-africana, que d’ençà de la seva fundació l’any 2006, es dedica a la defensa dels drets civils.

Dels 1.249 atacs registrats entre 2019 i 2022 per les autoritats policials del país contra la població rural blanca, només se n’acabaria derivant alguna detenció en 269 dels casos, és a dir, el 22%.

La xifra decau encara més si ens fixem en la proporció d’atacs que conclouen en imposició de condemna judicial als perpetradors: solament representen el 16% del total.

Aquest grau d’impunitat en els crims que tenen com a víctima la minoria blanca a Sud-àfrica també s’observa als casos de major gravetat, fins i tot, quan hi concorre algun assassinat.

Dins d’aquesta categoria, menys d’una tercera part dels assassinats de membres de la comunitat rural blanca durant el període 2019-2022 tingueren com a resultat la condemna per als seus responsables.

Per altra banda, el fet que només es produïssin arrests policials en un 49% dels atacs mortals oficialment comptabilitzats en aquests tres anys (159), suggereix que la ineficàcia penal afecta a totes les etapes dels processos en què la víctima pertany a la minoria blanca.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM